• Hva er Direkte utbetalinger til artister?
  • FAQ-directartistpayout.jpg

TIDAL introduserer en direkte-til-artist betalingskomponent: Direkte utbetalinger til artister-programmet.  Direkte utbetalinger til artister er en nyskapende måte for fans å støtte sine mest strømmede artister mer direkte med HiFi Plus hver måned.

Hvordan fungerer Direkte utbetalinger til artister-programmet?

Opptil 10 % av et HiFi Plus-medlems abonnementsavgift vil gå til den abonnentens mest strømmede artist for måneden basert på lydsporavspillinger. Mot slutten av hver kalendermåned vil vi se tilbake på en abonnents mest lyttede artist, og tildele den direkte betalingen til den artisten. I fremtiden forventer vi å introdusere flere måter artister kan motta tildelinger på gjennom Direkte utbetalinger til artister-programmet utover bare antallet lyttinger i en kalendermåned.

Vi samler for tiden inn direktebetalingsinformasjon fra artistene selv, i tillegg til å inngå samarbeid med tredjepartspartnere for å raskt skalere direktebetalinger. I visse tilfeller kan det hende at vi ennå ikke har nøyaktig direkte betalingsinformasjon for en artist, i så fall vil vi reservere de tildelte midlene i ett år og kan betale dem ut så snart vi samler inn relevant data.

Betalingene direkte til artister vil bli tildelt innspillingsartister av lydopptak. I fremtiden håper vi å lansere et lignende program for låtskrivere.

Kan jeg velge en artist som skal motta utbetalingen min – uavhengig av strømmehistorikken min?

Foreløpig tilbyr vi ikke et alternativ for å direkte utpeke en artist til å motta direkte artistutbetaling. Tildelingen av midler er rettet til en kontos mest lyttede artist i en gitt kalendermåned, så dine lyttevalg avgjør artisten. Vi vil fortsette å utforske andre alternativer mens vi ser fremover – følg med for mer fra oss snart!

Når vil jeg se hvilken artist som vil motta min tildeling hvis jeg er på prøveperiode?

Du vil ikke se noen tildelinger før du blir en fullt betalende HiFi Plus-abonnent. Du vil da motta rapporten den første dagen i måneden etter at du blir fakturert. Så hvis du ble med i TIDAL den 15 i måneden på en 30-dagers prøveperiode, vil du kvalifisere deg for å delta i programmet én dag etter slutten av den påfølgende måneden (omtrent 45 dager etter at du ble med). Du bør se rapporten innen 1–2 dager etter det.

Hvordan definerer TIDAL en "artist" for dette programmet?

Vi tildeler direkte til artist-betalinger til primære artister som er oppført på et spor. "Fremhevede" artister samler ikke opp strømmer for Direkte utbetalinger til artister-programmet.

Når blir Direkte utbetalinger til artister og fanbaserte royalties beregnet, og når kan jeg se dem?

Direkte utbetalinger til artister og fanbaserte royalties blir beregnet den første i hver måned, basert på aktiviteten din i forrige måned.

Hvor kan jeg se Direkte utbetalinger til artister?

Du kan sjekke Min aktivitet-fanen i appen for å se resultatene av forrige måneds strømmer på Direkte artistutbetalinger.

Har alle HiFi Plus-medlemmer tilgang til Direkte utbetalinger til artister og fanbaserte royalties?

Det er noen HiFi Plus-brukere som ikke har tilgang til Direkte utbetalinger til artister eller fanbaserte royalties basert på deres abonnementtype. Alle Tidal Hifi Pluss -brukere har tilgang til Premium, oppslukende lydopplevelser.

Brukertype

Direkte artist utbetaling

Utbetalte fanbaserte royalties

Abonnenter gjennom tjenesteleverandører (dvs. - Sprint, PlayPoland)

Nei

Nei

Familieabonnement – foreldrekonto (hovedkonto)

Ja

Ja

Familieplan - Barn

Nei

Ja

Brukere på rabatterte planer

Nei

Ja

Vær også oppmerksom på at hvis du er på en gratis prøveperiode eller ikke har betalt for planen din (dvs. betalingsproblem), vil disse funksjonene ikke være tilgjengelige for deg før du er belastet.