• Optimalisering av HiFi
  • Selv om du vil høre forskjellen med TIDAL HiFi på de fleste enheter, vil du helst optimalisere oppsettet ditt for å oppnå bit-perfekt avspilling og nyte TIDAL HiFi fullt ut.

Nedenfor er de tre trinnene du må ta for å optimalisere for HiFi.

1. Endre innstillingene til høyeste lydkvalitet

Først bør du justere innstillingene dine for å sikre at du streamer med høyest mulig kvalitet; Master Quality Audio er den høyeste tilgjengelige lydkvaliteten.

Du kan klikke deg gjennom artiklene nedenfor for å lære mer om hvordan du justerer lydkvalitetsinnstillingene på TIDAL-appen din.

Mobil
    Desktop

Merk at streaming av lyd av høyere kvalitet på trådløst nettverk er å foretrekke, da det gir minimalt med forstyrrelser i streamingen.

2. Optimaliser din DAC (digital-til-analog-konverter)

For det andre, bruk en DAC og optimaliser for den DAC-en.

Litt bakgrunn: For å kunne nyte musikk så uanstrengt som vi gjør i dag må vi konvertere opptak fra analogt til digitalt. Men siden lydbølger produseres i analog form, må signalet først konverteres tilbake til analogt før en høyttaler kan spille av musikk. Dette gjøres gjennom en DAC eller digital-til-analog-konverter. DAC endrer en digital fil tilbake til et analogt elektrisk signal med en stadig endrende spenning som høyttalerne og ørene våre kan prosessere som lyd.

Alle enheter som er i stand til lydavspilling inneholder en DAC; men som med de fleste teknologier spiller DAC-kvaliteten en viktig rolle for lydkvaliteten. DAC av høy kvalitet er tilgjengelig i visse hodetelefoner, mobile enheter eller som frittstående enheter.

Når du har valgt en DAC, bør du lese gjennom de valgte produktinstruksjonene for å koble til avspillingsenheten. Så, nårdu er koblet til TIDAL, må du justere streaminginnstillingene på følgende måte:

1. Klikk på ikonet øverst til venstre
    2. Velg "Innstillinger" og deretter "Streaming"
    3. Bytt "Lydutgang" til DAC
    4. Klikk på (Flere innstillinger)
    5. Juster tilleggsinnstillinger etter oppsettet ditt.

3. Optimaliser avspillingsenheten

For det tredje, enten du spiller gjennom en høyttaler eller hodetelefoner, gjør godt utstyr en stor forskjell.

Ikke alle foretrekker samme type lyd/avspilling, men maskinvare av høy kvalitet vil levere den beste og mest komplette opplevelsen av HiFi. TIDAL fungerer med alle høyttalere og hodetelefoner, og vi har en mengde flotte lydpartnere som hjelper oss med å levere den beste lytteopplevelsen.

Du kan bla gjennom partnerne våre her: Støttede enheter

Du kan også lese om TIDAL Connect, vår bransjeledende teknologi for å levere casting av musikk i høy kvalitet i app, her: TIDAL Connect

******

Ordliste

• Eksklusiv-modus har bare effekt på avspilling av HiFi og Master. Denne innstillingen gir TIDAL eksklusiv tilgang til lydenheten og eliminerer forstyrrelser. Når aktivert, har TIDAL eksklusiv tilgang til din DAC og vil automatisk endre frekvensen basert på sangvalget.
    • Force Volume gjør det mulig for TIDAL å omgå innstillingene slik at brukeren kan kontrollere volumet fra sin DAC eller tilkoblede stereoanordning.
    • Passthrough MQA deaktiverer programvaredekodingen av MQA. Når dette er valgt vil TIDAL overlate utfoldelsen til din tilkoblede DAC. Dette bør bare velges hvis du har en MQA-kompatibel DAC.