• Optimalisering av HiFi
  • Mens du vil høre forskjellen med Tidal Hifi og HiFi Plus på de fleste enheter, vil du ønske å optimalisere oppsettet ditt for å oppnå BitPerfect avspilling og nyte Tidal Hifi eller HiFi Plus i full utstrekning.

Nedenfor er de tre trinnene du må ta for å få mest mulig ut av HiFi- eller HiFi Plus-abonnementet ditt.

1. Endre innstillingene til den høyeste lydkvaliteten

Først bør du justere innstillingene dine for å sikre at du strømmer med høyest mulig kvalitet; HiFi er den høyeste lydkvalitetsinnstillingen på Tidal Hifi og Master Quality Audio er den høyeste lydkvaliteten som er tilgjengelig på Tidal Hifi Pluss.

Du kan klikke gjennom artiklene nedenfor for å lære mer om justering av lydkvalitetsinnstillingene i TIDAL-appen din.

Mobil
    Skrivebord

Merk at strømming av lyd av høyere kvalitet på trådløst nettverk er å foretrekke siden det kan føre til mindre forstyrrelser i strømmingen.

2. Optimaliser DAC (digital til analog-konverter)

For det andre, bruk en DAC og optimaliser for den DAC-en.

Litt bakgrunnsinfo: For å nyte musikk så praktisk som vi gjør i dag, konverterer vi opptak fra analog til digital. Men siden lydbølger produseres i analog form, må signalet først konverteres tilbake til analogt før en høyttaler kan spille av musikk. Dette gjøres gjennom en DAC eller digital til analog-konverter. DAC endrer en digital fil tilbake til et analogt elektrisk signal med en konstant skiftende spenning som høyttalere og ørene våre er i stand til å behandle som lyd.

Enhver enhet som er i stand til lydavspilling, inneholder en DAC; men som med de fleste teknologier, utgjør kvaliteten på DAC en forskjell i lydkvalitet. Høykvalitets DAC-er er tilgjengelig i visse hodetelefoner, mobile enheter eller som frittstående enheter.

Når du har valgt en DAC, bør du lese gjennom det valgte produktets instruksjoner for å koble til avspillingsenheten. Deretter,når du erkoblet til TIDAL-klienten, bør du justere strømmeinnstillingene dine som følger:

1. Klikk på ikonet øverst til venstre
    2. Velg "Innstillinger" og deretter "Strømming"
    3. Endre 'Lydutgangen' til din DAC
    4. Klikk (Flere innstillinger)
    5. Slå på tilleggsinnstillinger ettersom de gjelder oppsettet ditt.

3. Optimaliser avspillingsenheten

For det tredje, enten du spiller gjennom en høyttaler eller hodetelefoner, gjør godt utstyr en forskjell.

Ikke alle foretrekker samme type lyd/avspilling, men maskinvare av høy kvalitet vil best gi den fulle opplevelsen av HiFi eller HiFi Plus. TIDAL fungerer med alle høyttalere og hodetelefoner, og vi har et vell av flotte lydpartnere til å hjelpe med å levere den beste lytteopplevelsen.

Du kan bla gjennom våre partnere her: Støttede enheter

Du kan også lese om TIDAL Connect, vår bransjeledende teknologi for å levere in-app casting av høykvalitets musikk, her: TIDAL Connect

******

Ordliste

• Eksklusiv modus har kun effekt for HiFi og Master-avspilling. Denne innstillingen gir TIDAL eksklusiv bruk av lydenheten og eliminerer interferens. Med dette aktivert har TIDAL eksklusiv bruk av din DAC og vil automatisk endre frekvensen basert på sangvalget.
    • Force Volum lar TIDAL omgå innstillingene slik at brukeren kan kontrollere volumet fra sin DAC eller tilkoblede stereoenhet.
    • Passthrough MQA deaktiverer programvaredekoding av MQA. Når dette er valgt, vil TIDAL overlate utfoldingen til din tilkoblede DAC. Dette bør bare velges hvis du har en MQA-kompatibel DAC.