• Optimaliser HiFi
  • Når musikk blir spilt inn fanger vi og lagrer vi svingningene til lydbølgene i en elektrisk bølgeform. Dette gjøres først og fremst gjennom analog innspilling som er en eksakt fysisk fremstilling av den opprinnelige bølgeformen. Amplituden eller styrken i spenningen til disse opptakene blir deretter konvertert til en binær verdi representert som en serie av pulser gjennom en prosess som kalles Pulse Code Modulation eller PCM.

Ulike filformater - MP3, FLAC, Masters - er alle forskjellige digitale representasjoner av de samme lydbølgene.

Hva er det som gjør at TIDAL høres annerledes ut?

Hos TIDAL skiller vi oss ut ved å tilby HiFi-abonnentene ukomprimert gjengivelse i 16 bit / 44kHz CD-kvalitets og et utvalg av mestere som spenner fra 16 til 24 bit / 44,1, 88,2, 96, 192 opp til 352 kHz. Alt samsvarer med den opprinnelige kildens bitdybde og samplingsfrekvens, derfor er innholdet så nær kilden som mulig. Som det er, er dette lyden av høyeste kvalitet for streaming. HiFi-brukere kan også glede seg over nye oppslukende lydopplevelser gjennom inkluderingen av Sonys 360 Reality Audio og Dolby Atmos Music.

Med teknologi som er innebygd i appen, gjør TIDAL grunnarbeidet for å gi deg musikken du elsker i høyest mulig kvalitet. TIDAL har samarbeid med MQA og har gjort Masters Quality-innhold tilgjengelig for alle HiFi-brukere uten behov for high-end stereoutstyr. Imidlertid kan lydentusiaster optimalisere oppsettet for å sikre at de oppnår bit-perfekt avspilling.

TIDAL HiFi er avhengig av bruk av FLAC eller Free Lossless Audio Codec. I motsetning til de fleste lydformater, er FLAC tapsfri og trenger ikke inngå kompromisser mellom kvalitet og plass. Kodingen av lyden som gjøres via PCM sikrer at ingen informasjon går tapt, slik at en identisk bit-for-bit avkoding kan gjøres.

Tenk deg for eksempel den følgende bokstavserien som en representasjon av en innspilt lydbølge. Den analoge filen er en eksakt representasjon mens den digitale FLAC-filen er komprimert, men formidler nøyaktig samme informasjon.

Analog → AAAAABBBAAABBBBAAAA

Digital - FLAC → 5A3B3A4B4A

MQA-filer komprimeres gjennom en prosess kjent som 'Music Origami' for å gjøre dem små nok til å strømmes eller lastes ned. TIDAL bruker MQAsCore Decoder-komprimeringsteknologi for å oppnå den første utfoldelsen og levere høyere enn CD-kvalitet. Denne første utfoldelsen er i stand til en utgang på 88,2 kHz eller 96 kHz.

MQA Renderers er i stand til andre utfoldelse. Renderers kan komme i form av produkter som Digital Analog Converters eller hodetelefoner. Når de er parret med en kjernedekoder, kan de fullføre den endelige utfoldelsen, slik at du kan høre nøyaktig hva artisten har laget, og spilt inn i høyest mulig lydkvalitet.

For å sikre at du får full glede av HiFi-utvalget, bør du optimalisere oppsettet ditt for å oppnå bit-perfekt avspilling.

Hvordan kan jeg optimalisere konfigurasjonen min?

Først bør du justere innstillingene for å sikre at du streamer i høyest mulig kvalitet. Du kan klikke deg gjennom artiklene nedenfor for å lære mer om justering av lydkvalitetsinnstillingene på TIDAL-appen din.

Mobil
    Desktop

For å glede oss over musikken på en så uanstrengt måte som vi gjør i dag, konverterer vi innspillinger fra analog til digital. Siden lydbølger produseres i analog form, må signalet imidlertid først konverteres før en høyttaler kan spille av musikk. Dette gjøres gjennom en DAC eller Digital-til-Analog Converter. DAC endrer en digital fil tilbake til et analogt elektrisk signal med en konstant skiftende spenning som høyttalerne og ørene våre er i stand til å behandle som lyd.

Enhver enhet som kan lydavspilling inneholder en DAC. Som med de fleste teknologier, kan imidlertid kvaliteten på DAC utgjøre en forskjell i lydkvaliteten. Når du har valgt en DAC bør du lese gjennom de utvalgte produktinstruksjonene for å koble til avspillingsenheten. Når du er koblet til TIDAL desktop-klient, vil du justere streaminginnstillingene dine som følger:

1. Klikk på øverst i venstre hjørne.
    2. Velg "Innstillinger" og deretter "Streaming"
    3. Endre Lydutgang til DAC.
    4. Klikk (Flere innstillinger)
    5. Bytt tilleggsinnstillinger når det gjelder oppsettet ditt.

Bruk eksklusivt-modus har bare effekt for HiFi og Master-avspilling. Denne innstillingen gir TIDAL eksklusiv bruk av lydenheten for å eliminere forstyrrelser. Når dette er aktivert, har TIDAL eksklusiv bruk av din DAC og vil automatisk endre frekvensen basert på sangvalget.

Kraftvolum tillater TIDAL å omgå dens innstillinger slik at brukeren kan kontrollere volumet fra deres DAC eller på en tilkoblet stereoenhet.

Gjennomgående MQA deaktiverer programvare dekoding av MQA. Når dette er valgt, overlater TIDAL utfoldelsen til din tilkoblede DAC. Dette bør bare velges hvis du har en MQA-kompatibel DAC.