• Dolby Atmos Musikk
  • Hva er Dolby Atmos Music?

Dolby Atmos Music er en altoppslukende lydopplevelse. Dolby Atmos Music gjør at lyder kan lokaliseres nøyaktig, og tilfører romfølelse for å skape en full lydatmosfære.

Dolby Atmos Music lar folk lytte til favorittmusikken sin på en helt ny måte, en trekkes inn i sangen og alt det som gikk tapt med stereoopptaket kan gjenoppdages. Lytteren kan oppdage skjulte og subtile detaljer med enestående klarhet. Enten det er en kompleks harmoni av instrumenter som omslutter lytteren, en legendarisk gitarsolo som fyller et rom, et massivt bass drop som skyller over publikum, eller det subtile åndedraget til en sanger, Dolby Atmos gir uansett musikken mer plass og frihet til å utfolde alle detaljer og følelser slik kunstneren hadde til hensikt.

Hvilke planer vil inkludere Dolby Atmos Music?

Dolby Atmos Music vil være tilgjengelig for alle TIDAL HiFi-medlemmer.

Premium-medlemmer kan oppgradere abonnementet sitt via my.tidal.com.

Hvor kan jeg finne innhold fra Dolby Atmos Music?

I TIDAL-appen kan du gå til Utforsk, og bla nedover for å finne og velge Dolby Atmos.

Hvis TV-en din er i stand til å spille av Dolby Atmos, vil du se en modul på startskjermen som heter Tilgjengelig i Dolby Atmos.

Vil Dolby Atmos fungere på TV-en min?

Du kan strømme musikk i Dolby på dine Dolby Atmos-kompatible lydplanker, TV-er og AVR-er, i tillegg til de Dolby Atmos-kompatible Android-enhetene dine.

Kompatible TV-tilkoblede enheter inkluderer:

• Apple TV 4K (kjører tvOS 13 eller nyere)
    • Fire TV (Fire TV Stick 4K, Fire TV Gen 3 2017, Fire TV Cube 1. generasjon eller 2. generasjon)
    • Nvidia Shield TV og Shield TV Pro (2019 og nyere modeller)

Den oppdaterte TIDAL-appen er også tilgjengelig på Dolby Atmos-aktiverte Android-TV-er fra Sony og Philips.

Sjekk den voksende listen over enheter som støtter den her: Dolby-enheter

Hvordan fungerer Dolby Atmos Music på TIDAL for enheter som ikke er aktivert for Dolby Atmos?

Når en enhet og/eller et tilkoblet avspillingssystem ikke er Dolby Atmos-aktivert, vil TIDAL-appen gjenkjenne dette og stereoversjonen av lydsporet vil bli spilt. Brukeren vil få beskjed med et varsel i appen.

Fungerer Dolby Atmos på hodetelefoner (f.eks. hodetelefoner som er koblet til TV-en din)?

Nei, du kan ikke få Dolby Atmos-opplevelsen fra TIDAL ved hjelp av hodetelefoner som er koblet til romenheter.

Å lytte til Dolby Atmos Music på TIDAL ved hjelp av hodetelefoner fungerer for nå bare når du er koblet til Dolby Atmos-aktiverte Androidsmarttelefoner og Android-nettbrett.

Når min spilleliste inneholder en blanding av Dolby Atmos og konvensjonelle stereolydspor kommer det noen ganger et hopp ved starten av et nytt lydspor. Hvorfor er det slik?

Når du bytter mellom Dolby Atmos og stereo, må TV-en, AVR-en eller lydplanken omkonfigurere lydsystemet for det nye formatet. Dette kan føre til et lite avbrudd i lyden ved starten av et nytt spor.

Android TV

Hvilke Android TV-mediaspillere er kompatible?

Android TV-mediaspillere som støtter Dolby Atmos-avspilling og Android 9 (P), for eksempel Nvidia Shield TV og Shield TV Pro (2019 og nyere modeller), er kompatible.

Hvilken versjon av Android TV er nødvendig for å støtte Dolby Atmos Music?

Android TV-enheten din bør kjøre Android TV 9 (P) eller nyere, for å kunne støtte Dolby Atmos Music. Vi anbefaler alltid å oppdatere enheten til den siste tilgjengelige versjonen.

Fire TV

Hvilke Fire TV-modeller er kompatible?

• Fire TV Stick 4K
    • Fire TV Gen 3 201
    • Fire TV Cube 1. generasjon eller 2. generasjon

Hvilken versjon av Fire OS er nødvendig for å støtte Dolby Atmos Music?

Fire TV-enheten din bør kjøre Fire OS versjon 6 eller nyere for å aktivere støtte for Dolby Atmos Music. Vi anbefaler alltid å oppdatere enheten til den siste tilgjengelige versjonen.

Hvordan kobler du ett eller to Echo Studios til din Fire TV trådløst for å lytte til Dolby Atmos Music på TIDAL? Hvilke modeller av Fire TV kan jeg bruke?

Du kan bruke Echo Studio med Fire TV Cube 1. generasjon eller 2. generasjon, Fire TV Stick 4K eller Fire TV (3. generasjon) for oppslukende underholdning med hjemmekinooppsett.

Merk: Du kan ikke høre på Dolby Atmos Music på TIDAL direkte på Echo Studio(er); den må være koblet til din Fire TV-enhet.

1. Koble din Fire TV-enhet og Echo-enhet(er) til samme nettverk og Amazon-konto.
    2. I Alexa-appen trykker du på Enheter-ikonet nederst til høyre og deretter på “+”-ikonet øverst til høyre.
    3. Trykk på "Installer lydsystem" fra popup-vinduet, og trykk deretter på "Hjemmekino" på neste skjerm.
    4. Velg din Fire TV-enhet og klikk deretter "Neste", for å gi navn til ditt nye hjemmekinoanlegg.
    5. Velg Echo-enhetene du ønsker å bruke som høyttalere - du kan konfigurere opptil to høyttalere, pluss en valgfri Echo Sub.
    6. Følg instruksjonene på skjermen. Når du har aktivert høyttalersystemet ditt, kan du administrere hjemmekinoinnstillingene på din Fire TV.

Apple TV

Hvorfor kan jeg ikke få Dolby Atmos Music når jeg kobler Apple TV 4K til TV-en min med HDMI, og deretter til lydplanke/AVR ved hjelp av HDMI ARC?

Dolby Atmos-lydformatet fra Apple TV er ikke kompatibelt med HDMI ARC og krever HDMI eARC. Hvis TV-en din ikke støtter HDMI eARC, anbefaler vi at du kobler Apple TV 4K direkte til HDMI-inngangen til din AVR eller lydplanke.