• Dolby Atmos Music
  • Hva er Dolby Atmos Music?

Dolby Atmos Music er en oppslukende lydopplevelse. Dolby Atmos Music gjør at lydene kan plasseres nøyaktig, og tilfører dimensjonalitet for å skape en utfyllende lydatmosfære.

Dolby Atmos Music lar folk få kontakt med favorittmusikken sin på en helt ny måte, trekker dem inn i en sang og avslører hva som gikk tapt med stereoinnspillinger. Lytterne kan oppdage skjulte detaljer og finesser uten sidestykke. Enten det er en sammensatt harmoni av instrumenter plassert rundt en lytter, en legendarisk gitarsolo som fyller et rom, et massivt bassfall som vasker over publikum, eller den subtile pusten en sanger tar, Dolby Atmos gir musikk mer plass og friheten til å slippe løs hver detalj og følelse slik kunstneren hadde tenkt.

Hvilke planer vil omfatte Dolby Atmos Music?

Dolby Atmos Music vil være tilgjengelig for alle TIDAL HiFi-medlemmer.

Premiummedlemmer kan oppgradere abonnementet sitt via my.tidal.com.

Hvor kan jeg finne Dolby Atmos Music-innhold?

Gå til Utforske i TIDAL-appen bla deretter ned for å finne og velge Dolby Atmos.

Hvis TV-en din kan spille av Dolby Atmos, vil du se en modul på startskjermen som heter Tilgjengelig i Dolby Atmos.

Vil Dolby Atmos fungere på TV-en min?

Du kan strømme musikk i Dolby på dine Dolby Atmos kompatible lydlinjer, TV-er og AVR-er, i tillegg til dine Dolby Atmos kompatible Android-mobile enheter.

Kompatible TV-tilkoblede enheter inkluderer:

• Apple TV 4K (kjører tvOS 13 eller nyere)
    • Fire TV (Fire TV Stick 4K, Fire TV Generasjon 3 2017, Fire TV Cube 1. Generasjon or 2. Generasjon)
    • Nvidia Shield TV og Shield TV Pro (2019 og nyere modeller)

Den oppdaterte TIDAL-appen er også tilgjengelig på Dolby Atmos aktiverte Android TV-er fra Sony og Philips.

Hvordan fungerer Dolby Atmos Music på TIDAL for enheter som ikke er Dolby Atmos aktivert?

Når en enhet og / eller tilkoblet avspillingssystem ikke er Dolby Atmos aktivert, vil TIDAL-appen gjenkjenne dette og stereoversjonen av sporet vil bli spilt. Brukeren vil bli varslet med et varsel i appen.

Fungerer Dolby Atmos Music over hodetelefoner (f.eks. Hodetelefoner koblet til TV-en din)?

Nei, du kan ikke få Dolby Atmos Music-opplevelsen på TIDAL ved å bruke hodetelefoner koblet til stueenheter.

Å lytte til Dolby Atmos Music på TIDAL ved hjelp av hodetelefoner fungerer bare når du er koblet til Dolby Atmos aktivert Android-smarttelefoner og nettbrett i dag.

Når min spilleliste inneholder en blanding av Dolby Atmos og konvensjonelle stereospor, er det noen ganger et gap ved starten av et nytt spor. Hvorfor skjer det?

Når du veksler mellom Dolby Atmos og stereo, må TV, AVR eller lydfeltet konfigurere lydsystemet sitt på nyttfor det nye formatet. Dette kan forårsake et lite avbrudd i lydproduksjonen ved starten av et nytt spor.

Android TV

Hvilke Android mediaspillere for TV-streaming er kompatible?

Android mediaspillere for TV-streaming som støtter Dolby Atmos-utgang og Android 9 (P), for eksempel Nvidia Shield TV og Shield TV Pro (2019 og nyere modeller), er kompatible.

Hvilken versjon av Android TV er nødvendig for å støtte Dolby Atmos Music?

Android TV-enheten din bør kjøre Android TV 9 (P) eller nyere for å aktivere støtte for Dolby Atmos Music. Vi anbefaler alltid å oppdatere enheten din til den nyeste utgivelsesversjonen som er tilgjengelig.

Fire TV

Hvilke Fire TV-modeller er kompatible?

• Fire TV Stick 4K
    • Fire TV 3.Generasjon201
    • Fire TV Cube 1. generasjon eller 2. generasjon

Hvilken versjon av Fire OS er nødvendig for å støtte Dolby Atmos Music?

Fire TV-enheten din bør kjøre Fire OS versjon 6 eller nyere for å aktivere støtte for Dolby Atmos Musikk. Vi anbefaler alltid å oppdatere enheten din til den nyeste utgivelsesversjonen som er tilgjengelig.

Hvordan kobler du et eller to Echo Studios trådløst til Fire TV-en din for å høre på Dolby Atmos Music på TIDAL? Hvilke modeller av Fire TV kan jeg bruke?

Du kan bruke Echo Studio med Fire TV Cube 1. Generasjon eller 2. Generasjon, Fire TV Stick 4K eller Fire TV (3.Generasjon) for enestående underholdning i et hjemmekinooppsett.

Merk: Du kan ikke høre på Dolby Atmos Music på TIDAL direkte på din Echo Studio (r); den må kobles til Fire TV-enheten din.

1. Koble din Fire TV-enhet og Echo-enhet (er) til samme nettverk og Amazon-konto.
    2. I Alexa-appen trykker du på Enhetsikonet nederst på høyre side og klikker deretter på "+" -ikonet øverst til høyre.
    3. Trykk på "Konfigurer lydsystem" fra popup-vinduet, og trykk deretter på "Hjemmekino" på neste skjermbilde.
    4. Velg din Fire TV-enhet og deretter "Neste" for å navngi det nye hjemmekinosystemet.
    5. Velg Echo-enhetene du vil bruke som høyttalere. Du kan konfigurere opptil to høyttalere, pluss en valgfri Echo Sub.
    6. Følg instruksjonene på skjermen. Når du har aktivert høyttalersystemet ditt, kan du administrere innstillingene for hjemmekino på din Fire TV.

Apple TV

Hvorfor kan jeg ikke få Dolby Atmos Music når jeg kobler Apple TV 4K til TV-en min ved hjelp av HDMI og deretter til lydstangen / AVR-en min med HDMI ARC?

Dolby Atmos lydformatet som leveres av Apple TV, er ikke kompatibelt med HDMI ARC og krever HDMI eARC. Hvis TV-en ikke støtter HDMI eARC, anbefaler vi å koble din Apple TV 4K direkte til HDMI-inngangen til din AVR eller lydfeltet.