• Hvilken lydkvalitet tilbyr Tidal Hifi-planer?
  • Tidal Hifi-medlemskap er den beste måten å oppleve musikk i den høyeste lydkvaliteten som er tilgjengelig. Vi har to Tidal Hifi abonnementsalternativer - HiFi og HiFi Plus.

Tidal Hifi er vårt inngangsnivå HiFi-abonnement og lar deg lytte til musikk i tapsfri HiFi-lyd.

Tidal Hifi Pluss er den eneste tjenesten som lar deg lytte til musikk i tapsfri HiFi-lyd, autentisert Master Quality Audio og oppslukende lydformater på ett sted. Et HiFi Plus-medlemskap garanterer at du vil være den første som får de siste oppdateringene innen lydteknologi før andre medlemmer

Et Tidal Hifi-medlemskap støtter følgende lydalternativer:

• HiFi - Tapsfri lydkvalitet (1411kbps eller 16bit / 44,1kHz).
    • Høy - Beste kompromiss mellom databruk og lydkvalitet (320 kbps AAC).
    • Normal - Redusert databruk for tregere tilkoblinger.

Et Tidal Hifi Pluss -medlemskap støtter flere, innovative lydformater:

• Master - Originale masterinnspillinger - autentisert av plateselskapet eller artisten selv. Uovertruffen kvalitet, klarhet og dybde som leverer alle filstørrelser (opptil 24 bit / 352 kHz), og ikke bruker mer båndbredde enn en fil i CD-kvalitet (16 bit / 44,1 kHz) (opptil 9216 Kbps eller 24 bit / 192 kHz).
    • Oppslukende lyd - Lar lydene plasseres nøyaktig og romlig. Vi er den eneste tjenesten som støtter både 360 Reality Audio og Dolby Atmos på mobile enheter.
    • HiFi - Tapsfri lydkvalitet (1411kbps eller 16bit / 44,1kHz).
    • Høy - Beste kompromiss mellom databruk og lydkvalitet (320 kbps AAC).
    • Normal - Redusert databruk for tregere tilkoblinger.

Hva er High Fidelity (HiFi) -lyd?

Tidal Hifi bruker FLAC (16bit / 44,1kHz), et mer robust og skarpt strømmingsformat. Flertallet av strømmetjenestene tilbyr rett og slett Standard Definition-lyd gjennom bruk av MP3-filer eller andre komprimerte formater – der aspekter av det originale opptaket fjernes for å komprimere filen, noe som går på bekostning av kvaliteten. Med et Tidal Hifi-abonnement har du muligheten til å strømme over 70+ millioner tapsfritt komprimerte spor. TIDAL Lossless-innhold er 4,4 ganger bithastigheten til de høyeste Standard Definition-strømmer som tilbys av andre tjenester, slik at du kan høre musikken i sin reneste form.

Hva er Master Quality Authenticated (MQA) teknologi?

TIDAL har inngått samarbeid med MQA for å levere lyd i en autentisert og ubrutt versjon (typisk 96 kHz / 24 bit) med høyest mulig oppløsning – like feilfri som den hørtes ut i masteringsuiten og nøyaktig som artisten hadde til hensikt. MQA tilbyr våre medlemmer en mer naturlig, troverdig, involverende og oppslukende lytteopplevelse. For hver sang eller album sørger våre plateselskapspartnere og artister for at kun den endelige masteren av høyeste kvalitet konverteres til MQA.

TIDAL er en av de eneste tjenestene som gjør 24-bits masterfiler strømbare på bærbare enheter, ettersom den bruker en toppmoderne MQA-komprimeringsprosess.

Her kan du lære mer om Master Quality Audio hos TIDAL, og her om hvordan MQA- teknologien fungerer.

Hvilke iOS-enheter støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Tidal Hifi og HiFi Plus kan brukes på iPhones og iPads med iOS13 eller høyere.

Hvilke Android-enheter støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Tidal Hifi og HiFi Plus kan brukes på Android versjon 6 eller nyere. Vær oppmerksom på at Blackberry Android ikke støttes. Du kan også nyte TIDAL på Kindle Fire med Android-versjon 4.4.4 eller høyere.

Hvilke Mac-enheter støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Tidal Hifi og HiFi Plus støttes på Mac OS X v10.10 eller nyere med en prosessor/CPU: Intel® Core™ Duo eller raskere og en RAM på 512 MB (1 GB anbefales)

Hvilke Windows-enheter støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Tidal Hifi og HiFi Plus støttes på Windows 7 eller nyere med en prosessor/CPU: 2,33GHz Intel® Pentium® 4, AMD Athlon® 64 2800+, eller raskere, og en RAM på 512MB (1GB anbefales)

Hvilke nettlesere støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

For bruk på Mac (OS X) eller Windows-baserte datamaskiner:

Google Chrome
    Firefox
    Opera
    Vivaldi
    Brave

Sørg for at du er oppdatert til den nyeste versjonen av den valgte nettleseren, siden eldre versjoner kanskje ikke støttes.

Hvilke hjemmelydenheter og programvare støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Tidal Hifi og HiFi Plus tilbyr integrasjon med mange av de mest populære hjemmelydenhetene. Disse inkluderer:

Desktop-app koblet til via USB eller andre digitale utganger (*)
    Sonos
    Google Cast eller Chromecast
    BluOS av Bluesound*
    Roon*
    Naim
    HEOS av Denon

En komplett liste over enheter og apper finner du her.

(*) Indikerer støtte for MQA.

Hvilke Smart TV-er og streamere støtter Tidal Hifi og HiFi Plus?

Roku
    Chromecast
    AppleTV
    Fire TV
    Android TV

Hvordan kan jeg best nyte Tidal Hifi og HiFi Plus i bilen?

Tidal Hifi og HiFi Plus kan nytes via en standard 3,5 mm / ¼-tommers "aux cord", Bluetooth, eller via digitale speilteknologier som Apple Carplay, Android Auto, Ford Applink og Samsung Carconnect. Noen av disse støtter også TIDAL Masters, avhengig av kjøretøymodell.

TIDAL er også tilgjengelig direkte i infotainmentsystemene til:

Mercedes-Benz (i nyere modeller med MBUX) *
    Volkswagen (starter med 2020 Passat) *

*Kun tilgjengelig i utvalgte regioner.

Hvor mye plass vil Tidal Hifi og HiFi Plus lydfiler ta opp når de lastes ned til enheten min?

Følgende ting bestemmer størrelsen på en nedlastet sang: filens bitdybde, samplingsfrekvens og komprimeringskodeken som brukes. Vær oppmerksom på at tapsfrie filer av høyere kvalitet er større. Nedenfor er eksempler på filstørrelser for en 3½-minutters sang:

Normal - 2,5 MB
    Høy - 8,4 MB
    HiFi (tapsfri, 44,1 kHz samplingsfrekvens) - 20 MB
    MQA (tapsfri, maks 352 kHz samplingsfrekvens) - 26,25 MB

Merk: Størrelser på FLAC-filer kan variere mye avhengig av musikkdynamikk, konverteringsverktøy som brukes, hvilket format filen ble konvertert fra og komprimeringsnivået som brukes. Informasjonen her er generell og blir for tiden revidert for mer nøyaktighet.

Hvilken datahastighet må internettforbindelsen min være for å lytte til Tidal Hifi og HiFi Plus?

For den beste strømmeopplevelsen på HiFi og MQA anbefaler vi en jevn Internett-tilkobling på 1,5 til 2 Mbps eller mer. Merk at HiFi-lyd vanligvis bruker opptil 5,5 MB data per minutt, og MQA opptil 7,5 MB data per minutt (varierer basert på de nøyaktige samplingsfrekvensene).

Merk: Størrelser på FLAC-filer kan variere mye avhengig av musikkdynamikk, konverteringsverktøy som brukes, hvilket format filen ble konvertert fra og komprimeringsnivået som brukes. Informasjonen her er generell og blir for tiden revidert for mer nøyaktighet.

Hvordan vet jeg lydkvaliteten til innholdet jeg lytter til?

For å se eller gjøre endringer i lydkvaliteten på skrivebordet, gå til Innstillinger på venstre glidebryter. Velg Strømming for å administrere lydkvaliteten, enten Normal, High eller HiFi/Master, og bekreft utdataenheten.

Mens en sang er valgt, kan du finne typen lydkvalitet til høyre for shuffle-knappen.

For å se eller gjøre endringer i lydkvaliteten i appen, gå til Min samling og velg Innstillinger øverst til høyre. Velg Strømming for å administrere lydkvaliteten for både trådløst nettverk og mobildata.

Mens en sang er valgt, kan du se lydkvaliteten den strømmer inn under spill/pause-knappen.

Hvorfor skulle jeg trenge en ekstern digital til analog-konverter (DAC)?

En DAC er ikke nødvendig for å nyte HiFi eller MQA; Men for å kunne nyte MQA til sitt fulle potensial, har MQA utvalgte partnere som har bygget DAC-er for spesifikt å spille av MQA på den beste og mest nøyaktige måten som mulig. Et utvalg av disse DAC-ene finner du her.