• Hvilken lydkvalitet tilbyr TIDAL HiFi?
  • Et TIDAL HiFi-medlemskap lar deg lytte til den beste lydkvaliteten basert på den valgte enheten din, innstillingene og datatilgjengeligheten.

Et TIDAL HiFi-medlemskap støtter fire alternativer for lydkvalitet som du kan velge mellom:

Master - Autentiserte filer fra mestringsprosessen. Studiokvalitet. Uovertruffen klarhet og dybde. MQA er autentisert av artistene selv.
    HiFi - Tapløs CD-kvalitet (1411 kbps eller 16bit/44.1kHz).
    Høy - Beste kompromiss mellom databruk og lydkvalitet (320 kbps AAC).
    Normal - Redusert databruk for tregere tilkoblinger.

Hva er High Fidelity(HiFi)-lyd?

TIDAL HiFi er avhengig av FLAC (16bit / 44.1kHz), et mer robust og skarpt streamingformat. Flertallet av strømmetjenester tilbyr ganske enkelt Standard Definisjon gjennom bruken av MP3-er eller andre komprimerte formater - der aspekter av den opprinnelige innspillingen fjernes for å komprimere filen, noe som går ut over kvaliteten. Med et TIDAL HiFi abonnement har du muligheten til å strømme over 60+ millioner komprimerte spor. TIDAL Lossless-innhold er 4,4 ganger bithastigheten til de høyeste Standard Definition-strømmene som tilbys av andre tjenester, slik at du kan høre musikken i sin reneste form.

Hva er MQA-teknologi (Master Quality Authenticated)?

Mens HiFi-lyd er en overlegen lyd, er den fremdeles begrenset i sin oppløsning —44,1 kHz / 16 bit. TIDAL har inngått samarbeid med MQA for å levere lyd i en autentisert og ubrutt versjon (vanligvis 96 kHz / 24 bit), med høyest mulig oppløsning - så feilfri som den hørtes ut i master-suiten, og nøyaktig slik artisten tiltenkte den. TIDAL er en av de eneste tjenestene som gjør 24-biters masterfiler strømbare på bærbare enheter, ettersom den bruker en førsteklasses MQA-komprimeringsprosess.

Her kan du lære mer om Master Quality Audio på TIDAL, og her om hvordan MQA teknologien fungerer.

Hvilke iOS-enheter støtter TIDAL HiFi?

TIDAL HiFi kan brukes på iPhones og iPads med iOS11 eller nyere.

Hvilke Android-enheter støtter TIDAL HiFi?

TIDAL HiFi kan brukes på Android versjon 5 eller nyere. Vær oppmerksom på at Blackberry Android ikke støttes. Du kan også glede deg over TIDAL på Kindle Fire med Android-versjonen 4.4.4 eller nyere.

Hvilke Mac-enheter støtter TIDAL HiFi?

TIDAL HiFi støttes på Mac OS X v10.10 eller nyere med en prosessor / CPU: Intel® Core™ Duo eller raskere og en RAM på 512 MB (1 GB anbefales)

Hvilke Windows-enheter støtter TIDAL HiFi?

TIDAL HiFi støttes på Windows 7 eller nyere med en prosessor/CPU: 2.33 GHz Intel® Pentium® 4, AMD Athlon® 64 2800+, eller raskere, og en RAM på 512 MB (1 GB anbefales)

Hvilke nettlesere støtter TIDAL HiFi?

For bruk på Mac (OS X) eller Windows-baserte datamaskiner:

Google Chrome
    Firefox
    Opera
    Vivaldi
    Brave

Forsikre deg om at du har oppdatert til den nyeste versjonen av den valgte nettleseren, ettersom eldre versjoner kanskje ikke støttes.

Hvilke lydenheter og programvarer i hjemmet støtter TIDAL HiFi?

TIDAL HiFi tilbyr integrasjon med mange av de mest populære lydenhetene i hjemmet. Disse inkluderer:

Desktop-app koblet via USB eller andre digitale utganger (*)
    Sonos
    Google Cast eller Chromecast
    BluOS av Bluesound *
    Roon*
    Naim
    HEOS av Denon

En komplett liste over enheter og apper finnes her.

(*) Indikerer støtte for MQA.

Hvilke Smart-TVer og streamere støtter TIDAL HiFi?

Roku
    Chrome
    AppleTV
    Fire TV
    Android TV

Hvordan kan jeg best glede meg over TIDAL HiFi i bilen?

TIDAL HiFi kan nytes via en standard 3,5 mm/¼-tommers “aux-kabel” eller via digitale speilingsteknologier som Apple Carplay, Android Auto, Ford Applink og Samsung Carconnect. Noen av disse støtter også TIDAL-Masters, avhengig av kjøretøymodell.

TIDAL er også tilgjengelig direkte i infotainment-systemet til:

Mercedes-Benz (i nyere modeller med MBUX) *
    Volkswagen (starter med 2020 Passat) *

* Bare tilgjengelig i utvalgte regioner.

Hvor mye plass vil TIDAL HiFi-lydfiler ta når de lastes ned til enheten min?

Følgende ting bestemmer størrelsen på en nedlastet sang: filens bitdybde, prøvetakingsfrekvens og kompresjonskodek som brukes. Merk at tapløse filer av høyere kvalitet er større. Nedenfor er eksempler på filstørrelser for en sang på 3½ minutt:

Normal - 2,5 MB
    Høy - 8,4MB
    HiFi (tapsfri, hastighet på 44,1 kHz) - 20 MB
    MQA (tapsfri, maks. 352 kHz prøvehastighet) - 26,25 MB

Merk: Størrelsene på FLAC-filer kan variere veldig avhengig av musikkdynamikk, konverteringsverktøyet som ble brukt, hvilket format filen ble konvertert fra og nivået av kompresjon som ble brukt. Informasjonen her er generell, og revideres for øyeblikket for mer nøyaktighet.

Hvilken datahastighet må internettforbindelsen min ha for å lytte til TIDAL HiFi?

For den beste strømmeopplevelsen på HiFi og MQA, anbefaler vi en stabil internettforbindelse på 1,5 til 2 Mbps eller mer. Merk at HiFi-lyd vanligvis bruker opptil 5,5 MB data per minutt og MQA opptil 7,5 MB data per minutt (varierer basert på eksakte prøvehastigheter).

Merk: Størrelsene på FLAC-filer kan variere veldig avhengig av musikkdynamikk, konverteringsverktøy som ble brukt, hvilket format filen ble konvertert fra og nivået av kompresjon som ble brukt. Informasjonen her er generell, og revideres for øyeblikket for mer nøyaktighet.

Hvordan vet jeg lydkvaliteten på innholdet jeg lytter til?

Hvis du vil se eller gjøre endringer i lydkvaliteten på skrivebordet ditt, går du til Innstillinger til venstre på skjermen. Velg Strømming for å administrere lydkvalitet - enten Normal, Høy, eller HiFi/ Master - og bekreft utgangsenheten din.

Mens en sang er valgt, kan du finne typen lydkvalitet til høyre for shuffle-knappen.

Hvis du vil se eller gjøre endringer i lydkvaliteten i appen, går du til Min musikk og velger Innstillinger øverst i høyre hjørne. Velg Strømming for å administrere lydkvaliteten for både trådløst nettverk og mobildata.

Mens en sang er valgt, kan du se lydkvaliteten den strømmer i under spill/pause-knappen.

Hvorfor skulle jeg trenge en ekstern Digital Analog Converter (DAC)?

De fleste enheter med standard utgang for hodetelefoner støtter HiFi-kvalitet. For å kunne glede deg over MQA i sitt fulle potensiale, har MQA utvalgte partnere som har bygget DAC for spesifikt å spille av MQA på best, og mest nøyaktig mulige måte. Et utvalg av disse digital til analog-omformere finner du her.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om TIDAL HiFi?

Du kan besøke vår bukerstøtte-nettside for å se artikler med ofte stilte spørsmål, eller kontakte Medlemsstøtte. Vi er tilgjengelig 24/7 for alle spørsmål, kommentarer og bekymringer.