• High Fidelity Sound Optimization
  •

Hva er fordelene med high fidelity-lyd?

Målet med å levere high fidelity-lyd til TIDAL-abonnenter er at du skal kunne oppleve musikken så lik som mulig slik artisten skapte den. Det betyr å oppleve alt som er lagt inn i innspillingen - miksingen, alle instrumentene og filtrene med mer. Til sammenligning er standarddefinisjonen på de fleste strømmetjenester et komprimert filformat med tap, der viktige deler av opptaket er fjernet eller redusert for å krympe filstørrelsen.

Du har tilgang til HiFi-lyd på begge TIDALs betalte abonnementer. TIDAL serverer først og fremst FLAC-filer - et tapsfritt format med bit- og samplingsfrekvenser på opptil 24-bit, 192 kHz - til abonnenter når de lytter til musikk i appen, noe som er minst 4,4 ganger høyere enn standard bitrate hos andre tjenester.

Vårt engasjement for åpne plattformer for artister og fans var avgjørende for at vi valgte FLAC. Alle artister kan enkelt lage og levere formatet, og fans kan bruke den tilgjengelige maskinvaren de allerede eier til å lytte til filene.

TIDAL Hifi støtter følgende lydalternativer:

Høy - Tapsfri (FLAC) lydkvalitet (16-bit, 44,1 kHz)

Lav (opptil 320 kbps) - Lytt til musikken du elsker med lavere databruk, med komprimerte AAC-filer.

TIDAL Hifi Pluss støtter flere innovative lydformater:

Max* - High fidelity tapsfri lyd opptil 24-bit, 192 kHz med HiRes FLAC (Free Lossless Audio Codec), et format med åpen kildekode som alle artister kan lage og levere musikken sin i, og Master Quality Authenticated audio (MQA).

Høy - Tapsfri lyd med FLAC (16-bit, 44,1 kHz)

Lav (opptil 320 kbps) - Lytt til musikken du elsker med lavere databruk med komprimerte AAC-filer.

Immersive Audio - Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio plasserer lyden nøyaktig rundt deg for å skape et immersive miljø.

*Ved å velge Max kvalitet får du den beste kildefilen for avspilling som TIDAL kan tilby. Her er en oversikt over hvordan TIDAL velger kildefilen:

• Hvis du velger et spor som er levert i både HiRes FLAC og MQA → kildefilen for strømmingen vil være HiRes FLAC-versjonen.
    • Hvis du velger et spor som er levert i MQA, men ikke i HiRes FLAC → kildefilen for strømmingen vil være MQA-versjonen.
    • Hvis du velger et spor som ikke er levert i enten HiRes FLAC eller MQA → kildefilen for strømmingen vil være FLAC-versjonen.
    • Hvis du velger et spor som ikke er levert i HiRes FLAC, MQA eller FLAC → kildefilen for strømmingen vil være 320 kbps AAC-versjonen (ekstremt sjelden).

Hva er forskjellen mellom HiRes FLAC, FLAC og Immersive?

HiRes FLAC er betegnelsen på alle FLAC-filer som er større enn 16-bit, 44,1 kHz, som er standard CD-kvalitet.

FLAC er et tokanals stereoformat, noe som betyr at musikken er mikset med tanke på venstre og høyre høyttaler (eller hodetelefon). Immersive formater er flerkanals, noe som betyr at musikken er mikset med tanke på et tredimensjonalt rom, og at lyden er plassert til venstre og høyre, men også over, under og rundt deg.

Hvilke filtyper er inkludert i Max-kvalitet?

Du får den beste kvalitetsversjonen av en sang på TIDAL når du velger Max quality (kun tilgjengelig på HiFi Plus). Kildefilen du mottar avhenger av hvilke(t) format(er) artisten har levert til oss.

Tilgjengelighetshierarkiet for avspilling er HiRes FLAC, MQA, FLAC og deretter ACC. Det betyr at hvis vi ikke har filen tilgjengelig i HiRes FLAC, vil kildefilen være MQA-versjonen, og så videre.

Hvor mye plass tar TIDAL Hifi- og HiFi Plus-lydfiler når de lastes ned til enheten min?

Følgende faktorer bestemmer størrelsen på en nedlastet sang: bitdybde, samplingsfrekvens og komprimeringskodek. Tapsfrie filer av høyere kvalitet, som HiRes FLAC, vil være større. Nedenfor er eksempler på filstørrelser for en 3½-minutters sang:

• Lav (96 kbps) 3 MB
    • Lav (320 kbps) 8 MB
    • Høy (FLAC, 16-biters, 44,1 kHz) - 30 MB
    • Maks (HiRes FLAC, opptil 24-bit, 192 kHz) - 30 MB til 140 MB
    • Maks (MQA) 26 MB

Merk: Størrelsen på FLAC-filer kan variere avhengig av musikkens dynamikk, hvilket konverteringsverktøy som er brukt, hvilket format filen er konvertert fra og hvilket komprimeringsnivå som er brukt.

Hvilken datahastighet trenger jeg for å lytte på TIDAL Hifi og HiFi Plus?

For å få den beste strømmeopplevelsen når du lytter i høy og maks kvalitet, anbefaler vi en stabil internettforbindelse på minst 1,5 til 2 Mbps. Vær oppmerksom på at lyd i høy kvalitet vanligvis bruker opptil 10 MB data per minutt, og maksimal kvalitet opptil 40 MB data per minutt (varierer avhengig av den nøyaktige samplingsfrekvensen).

Hva er MQA-teknologi (Master Quality Authenticated)?

Les mer om MQA-lyd og hvordan det fungerer her.

Hvordan vet jeg hvilken lydkvalitet innholdet jeg lytter til har?

Mobil:

I avspilleren under fremdriftsviseren vil det være en pille som sier entenFLAC, MQA, High ellerLow, avhengig av både lydkvalitetsnivået du har valgt i innstillingene på enheten og formatene for den spesifikke sangen som er levert til TIDAL.

Slik viser eller endrer du innstillingene for lydkvalitet på mobilenheten:

• Ved bruk av mobildata: Gå til Innstillinger >> Audio & Avspilling > Streaming av mobildata og velg enten Lav, Høy eller Maks. Valget ditt trer i kraft fra neste avspilte spor.
    • Når du bruker trådløst nettverk: Gå til Innstillinger > Audio & Avspilling > trådløst nettverk streaming og velg enten Lav, Høy eller Maks. Valget ditt trer i kraft fra neste avspilte spor.
    • Når du bruker nedlastet innhold for avspilling uten nett: Gå til Innstillinger > Nedlastinger > Lyd og velg enten Lav, Høy eller Maks. Valget ditt vil bare gjelde for fremtidige nedlastinger. Du må slette og laste ned tidligere lagrede album og spillelister på nytt hvis du vil lytte til dem offline i en annen kvalitet.

På skrivebordet eller på nettet:

Til høyre for fremdriftsviseren (nederst til høyre) vil det være en pille som enten sier FLAC, MQA, High eller Low, avhengig av både lydkvalitetsnivået du har valgt i innstillingene på enheten og formatene for den spesifikke sangen som er levert til TIDAL.

Gå til Innstillinger > Strømming > bla til Lydkvalitet og velg enten Lav, Høy eller Maks. Valget ditt trer i kraft fra neste avspilte spor.