• TIDAL Masters og Master Quality Audio
  • Hva er TIDAL Masters?

TIDAL har inngått samarbeid med MQA (Master Quality Authenticated) for å lage TIDAL Masters og levere garanterte mesteropptak direkte fra masterkilden til TIDAL-medlemmer i Master Quality Audio.  Med uovertruffen kvalitet, klarhet og dybde, kompatibel med alle filstørrelser (opptil 24 bit / 352 kHz) og uten å bruke mer båndbredde enn en fil i CD-kvalitet (16 bit / 44,1kHz), er Master Quality Audio det eneste formatet som garanterer musikkfans at de lytter til den originale masterinnspillingen – akkurat slik artisten hadde til hensikt at sporet skulle høres ut.

Hva er forskjellen mellom HiFi-kvalitet og Master Quality Audio?

Tidal Hifi gir ukomprimert tapsfri lydkvalitet, strømming med 1411kbps eller 16-bit / 44,1 kHz. Master Quality Audio reflekterer den originale kilden og kan strømme opptil 9216 kbps eller 24-bit / 192 kHz (vanligvis 96 kHz / 24 bit).

Med Master Quality Audio har studioene gravd i arkivene sine og bekreftet at dette er de definitive sangutgivelsene. MQAs teknologi sikrer at denne originalversjonen leveres via TIDAL direkte til abonnenten: en autentisert og ubrutt musikkfil med høyest mulig oppløsning – like feilfri som den hørtes ut da den ble spilt inn. MQA tilbyr våre medlemmer en mer naturlig, troverdig, involverende og oppslukende lytteopplevelse.

Hvordan leverer TIDAL Master Quality Audio?

MQA-filer komprimeres gjennom en prosess kjent som 'Music Origami' for å gjøre dem små nok til å kunne strømmes eller lastes ned. TIDAL bruker MQAs Core Decoder komprimeringsteknologi for å oppnå den første utfoldingen og levere høyere enn CD-kvalitet. Denne første utfoldingen er i stand til en ytelse på 88,2 kHz eller 96 kHz.

MQA-gjengivere er i stand til den andre utfoldelsen. Gjengivere kan komme i form av produkter som digital til analog-konvertere eller hodetelefoner. Når de er sammenkoblet med en kjernedekoder kan de fullføre den siste utfoldingen slik at du kan høre nøyaktig hva artisten har laget og spilt inn i høyest mulig lydkvalitet.

Jeg er allerede TIDAL-bruker, hva gjør jeg?

HiFi-medlemmer: Som HiFi-medlem må du oppgradere til et Tidal Hifi Pluss-medlemskap for å nyte TIDAL Masters-lydfunksjonen.

HiFi Plus-medlemmer: Alt du trenger er ditt Tidal Hifi Pluss-medlemskap for å få tilgang til millioner av Master Quality- spor, radiostasjoner og mikser.

Hvordan kan jeg lytte til TIDAL Masters (Master Quality Audio)?

Du kan lytte til TIDAL Masters på TIDAL-skrivebordsapplikasjonen eller din kompatible Android- eller Apple-enhet.

Sørg for å velge "Master" -kvalitet i "Innstillinger" under "Strømming"-fanen.

Hvor finner jeg en liste over tilgjengelige Master Quality-album og spor?

Tidal Hifi Pluss-medlemmer kan få tilgang til millioner av Masters-album og -spor gjennom TIDAL stasjonær eller mobilapplikasjoner ved å klikke på Hjem-knappen til venstre og bla ned til "Master Quality Authenticated Albums" og "Master Quality Authenticated spillelister". Eller klikk på Utforsk og velg TIDAL Masters-ikonet for å utforske bare Masters-funksjoner.

I tillegg vil alle "Master Quality Authenticated"-album eller spor ha et "Master"-ikon ved siden av seg.

Hvor mye musikk er tilgjengelig i Master-kvalitet?

Vi har millioner av spor på tvers av alle sjangere, både fra TIDALs artisteiere og musikkselskapene. Vi fortsetter å legge til mer masterinnhold ukentlig.

Hvordan fungerer MQA i TIDAL-appen?

TIDAL-appen inneholder MQA- kjernedekoderen og utfører den første utfoldingen av en MQA -fil. Du kan lære mer om hvordan MQA fungerer her.

Hva skjer hvis jeg kobler Android- eller iOS-enheten min til en ekstern DAC?

Hvis du kobler til en MQA-aktivert DAC, vil du få autentiseringslyset og den optimale lydkvaliteten.

Støttes TIDAL Masters også på andre Apple-enheter, f.eks. iPod Touch og iPad?

Ja, det støttes på iPad- og iPod Touch-enheter som kjører iOS 13 eller nyere.

Hvor kan jeg finne en fullstendig liste over MQA-aktiverte enheter?

Besøk MQA-nettstedet for alle MQA-aktiverte enheter. Du kan også kontakte MQA på info@mqa.co.uk for eventuelle enhetsspesifikke spørsmål.